Снимка БулфотоСпад от около 2 процента на чуждестранните туристи очаква Министерството на

...
Снимка БулфотоСпад от около 2 процента на чуждестранните туристи очаква Министерството на
Коментари Харесай

Спад от около 2% на чуждестранните туристи очаква Министерството на туризма

Снимка Булфото

Спад от към 2 % на чуждестранните туристи очаква Министерството на туризма, само че за сметка на това има покачване на декларираните бройки нощувки. Това разгласи отрасловият министър Николина Ангелкова преди откриването на ревюто " Уикенд туризъм " в Русе, написа БНР.

Министър Ангелкова изясни, че този спад на туристите е открит на база на предварителните записвания и е допустимо да бъде обезщетен с резервации в последния миг.

,,Усилията на министерството и на държавното управление са ориентирани към възстановяване на пътната съгласуваност в Северна България, защото румънските туристи се усилват, а инфраструктурата не дава отговор на този пътнически поток``, показа Ангелкова.

,,Румъния е преди всичко като основен пазар за България във връзка с цифрите, които имаме в последната година. За предходната година те са преди всичко, както споделих, над един милион и триста хиляди румънци са посетили страната от общо 9 милиона и 200 хиляди за предходната година, един милион и триста са били единствено от Румъния``, добави тя, представена от БНР.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР